POBLACIONS CAPTIVES

CRARC

El CRARC (Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya) es va crear l’any 1992 a Masquefa, sent en aquell moment l’únic centre de recuperació de fauna salvatge, especialitzat en amfibis i rèptils, de l’estat espanyol. És una institució que es dedica a la rehabilitació de la fauna silvestre amb els objectius de retornar-la al seu hàbitat natural, promoure la recerca científica i l’educació ambiental.

CRT

El Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera (CRT), està situat al Santuari del Camp (Garriguella, Alt Empordà). L’objectiu principal del centre és la cria en captivitat de les tortugues per tal de reduir la important mortalitat juvenil que es dóna a la natura i, per així, disposar d’un nombre d’individus suficient per tal d’alliberar-los i potenciar-ne les poblacions naturals. El programa de cria de tortuga d’estany a partir de parentals del Baix Ter i de la Selva ha permès alliberar centenars d’exemplars a diverses localitats de comarques gironines, com l’Estany de Banyoles, el riu Ter, els Aiguamolls de l’Empordà. l’Estany de Boada, … ampliant la distribució i potenciant la connectivitat de l’espècie.

EB CANAL VELL

L’Estació Biològica de Canal Vell va ser creat el 1986 a partir de la transformació d’una antiga explotació agrària i ramadera. Des de llavors, és una instal·lació adscrita al Parc Natural del Delta de l’Ebre i està situat a la vora d’una de les llacunes més importants del delta. Destacar que té un programa específic de conservació de la tortuga d’estany al Delta de l’Ebre que es va iniciar als anys 90.